Setmana Internacional Emprenedora sobre Mobilitat Urbana a Mataró: Impulsant la Innovació en el Transport Públic3 min read

Estudiants i Professorat col·laboren per aportar solucions innovadores als reptes de mobilitat de la ciutat

COMPARTE

Estudiants i Professorat col·laboren per aportar solucions innovadores als reptes de mobilitat de la ciutat

23 al 27 de maig de 2023

Durant la Setmana Internacional Emprenedora sobre Mobilitat Urbana, un esdeveniment de gran rellevància que va reunir estudiants i professorat de diverses institucions acadèmiques europees, Windesheim, Strascheg Center for Entrepreneurship gGmbH, Hochschule München University of Applied Sciences, Thomas More University of Applied Sciences, i OTH Amberg-Weiden, van col·laborar amb TecnoCampus per abordar reptes en l’àmbit de la mobilitat. Aquesta trobada va tenir lloc en el marc de la International Entrepreneurship Week, un esdeveniment que reuneix emprenedors i professionals de diferents sectors per fomentar la innovació i l’emprenedoria.

Durant la setmana, els estudiants participants van ser distribuïts en equips multidisciplinaris i interculturals, amb l’objectiu de fomentar la diversitat de punts de vista i experiències. Aquesta col·laboració interinstitucional va permetre reunir talents de diferents països i àmbits d’estudi per afrontar els reptes de la mobilitat urbana de manera més àmplia i enriquidora.

El professorat especialitzat de les diferents universitats van exercir com a mentors dels estudiants durant tot el procés, aportant el seu coneixement i experiència per afegir valor als projectes desenvolupats. A través del mètode del design thinking, els equips van treballar per millorar el transport públic de Mataró, la capital del Maresme.

Els projectes van buscar solucions innovadores i respostes als problemes de mobilitat actuals que afecten la ciutat de Mataró. Des de la millora de l’accessibilitat fins a l’eficiència del sistema de transport, els equips multidisciplinaris van explorar i desenvolupar idees que poguessin tenir un impacte positiu en la qualitat de vida dels ciutadans i promoure un sistema de mobilitat més sostenible.

Durant el procés de treball, els estudiants van posar en pràctica habilitats com la col·laboració, la creativitat i la resolució de problemes. A través de tallers, sessions de brainstorming i reunions de seguiment, els equips van generar propostes innovadores i les van desenvolupar fins a un nivell de detall que permetés la seva implementació real.

La Setmana Internacional Emprenedora sobre Mobilitat Urbana va culminar amb la presentació dels projectes desenvolupats pels equips davant d’un jurat d’experts del sector. Aquesta oportunitat va permetre als estudiants mostrar els resultats del seu treball i rebre retroalimentació constructiva per millorar els seus projectes. Alguns dels projectes desenvolupats son:

  • TRAVELTRACKER ‘Desbloqueja el poder de la mobilitat intel·ligent’: El projecte parteix en que la manera actual de recollir dades no és eficient, partint en que hauríem de conèixer els comportaments de desplaçament dels ciutadans de Mataró i poder millorar els serveis. Com proposen fer-ho? a través de sensors en punts de transport públic.
  • E-Share: Creació d’una plataforma compartida per a estacions de recàrrega privades per a vehicles elèctrics.
  • SLOTER ‘Digues adéu a la busca interminable de plaça d’aparcament a Mataró’: Creació d’una App que mostra zones d’aparcament gratuïtes, filtres individuals per a la personalització i alternatives.
  • BUZZ LIGHTNING: Ens posen en situació “Imagineu-vos que sou un estudiant Erasmus en un país estranger: com saps quin autobús has d’agafar? On et recull exactament l’autobús? I quan ve l’autobús?” És per això que construeixen les noves estacions d’autobusos de Mataró amb mapa GPS interactiu, llamps, BUZZ BOT, panell solar, plantes verdes, places de seient i punts de recàrrega USB.

L’objectiu d’aquesta iniciativa va més enllà de la competició i el reconeixement, ja que busca generar un impacte real en la ciutat de Mataró i promoure una visió de futur per a la mobilitat urbana. Amb la col·laboració entre estudiants i professorat de diferents institucions, aquest esdeveniment internacional ha mostrat el poder de la col·laboració i l’emprenedoria en la millora de les solucions de mobilitat i en la construcció d’un futur més sostenible i eficient per a tothom.

Estàs interessat en viure un experiència inmersiva en la generació d’idees per la millora de la mobilitat sostenible? Contacta amb nosaltres aquí (link directe a contacta de la web)!

This site is registered on wpml.org as a development site.